reede, 18. oktoober 2019

Mängu idee

Mul on io mängu idee. Mäng oleks taimedest, sa alustaks mängu mõne valikuga, mis annaks sulle algamiseks starter taime, nagu pokemoni mängudes. Mängus sa pead kontrolli all hoidma oma vajadusi, mis oleksid päiksevalguse vajadused, vee vajadused ja toitainete vajadused.

   Taime saaksid sa alguses ainult lehtede ja õite juurest liigutada, et saada valgust, liigutad lehed taeva poole, aga seda ei saa sa lõpmatuseni teha, selles võimel oleks nii öelda energia, mis peab vahepeal puhkama ja tagasi tekkima, kui energia otsa saad ja sa endiselt üles vaatad, saad väikse karistuse, nagu näiteks, et su taim deaktiveerub mõneks sekundiks. Öösel ei saa sa valgust koguda, nii et pead päeval sellega tegelema.

   Vett saaksid sa kas maa seest, vihmaveest või mõlemast korraga, maa seest vee saamisel sa ei saaks enda taime liigutada.

   Toitaineid saad sa fotosünteesides, kasutades kogutud valgust, maa seest või mõlemast. Fotosünteesimine teeks sind mõneks ajaks liikumatuks ja kasutaks eluks vajalikku valgust, aga sellest saaksid sa ohtralt toitaineid.

   Kui piisavalt kaua elus oled, või kõik vajadused teatult täis saad, siis saad enda taime uuendada, saad näiteks enda taime rohkem liikuma panna, kauem elama panna, valguse kogumise kiirust kiiremaks teha, fotosünteesimiseks kuluvat aega vähendada jpm.

   Mängus oleks võimalik teiste taimedega toitainete, valguse ja vee pärast võistelda, neid oma suure taimega katta, et nad valgust ei saaks, taimede, kes ainult mullast oma toitaineid saavad, toidu eest ära süüa, putukaid nektariga ära osta ning ründama või kaitsma saata ja muud taolist. Ründamise jaoks oleks ka võimalik erinevaid uuendusi saada.

   Sul ei ole võimalik ühes elus kõiki uuendusi saada, mõned uuendused lukustavad teised valikust välja ja osade jaoks ei jätku arendamispunkte, et neid saada. Selle jaoks saab teatult maalt oma seemneid kuhugi saata või maha kukutada. Sinu seemnest hakkaks kasvama uus taim, aga osade võimetega ema/isataimest.

   Mängu pealehele läheks paar reklaami, adblocki mitte kasutamine annaks sulle väikse eelise mängu alguses, mis pärast midagi ei muuda ning hästi mängimise eest saaksid sa mängu raha, millega erinevaid välimusi endale osta saad. Mängu rahaga sa eeliseid osta ei saa, päris rahaga ka mitte.

   Sooviksin töötada programmeerijana.