neljapäev, 5. detsember 2019

Spordipostitus

Tegelen tantsimisega Black and Brownies, tantsin tänavatantsu. Täpsemalt LA Style ja Breaki.
Break on kergemalt võetav trenn ning selle peale ma väga tugevalt ei rõhu, kuid ikkagi harjutan ning korralikult võtan osa.

LA Style on kõvasti tõsisem, sinna gruppi saavad ainult õilased, kes on ennast tõestanud.
LA Style grupp käib võistlustel ning meie elu on raskem.

Käisime LA Style gruppiga tantsuvõistlusel Kuldne Karikas ning tänu sellele, et meie gruppis on paar inimest, kes peaks olema vanemas vanusekategoorias. Sõltumata sellest saime 1. koha.
Käisime eelmise nädala lõpus veel ühel tantsu võistlusel nimega Dance Masters. Pidime võistlema kuni umbes 26-aastaste vastu. Võistlejad polnud ainult Eestist, neid oli ka mujalt, aga me saime 3. koha.


neljapäev, 28. november 2019

Progepostitus

Mulle meeldib programmeeriminese teema. Sellega saab teha kõikvõimalike asju, nagu näiteks mänge teha, mingit vajalikku programmi või hoopis Minecrafti mod'e teha. Valikud on lõpmatud.

Programmeerimine on ka suureks abiks informaatikas, kuigi see pole 100% tähtis.
Selle oskusega saad sa teisi rohkemates olukordades aidata. Kas või oma väikest venda Scratchis.

Programmeerimine saab olla kas väga lihtne või väga raske. Näiteks lihtsam programmeerimine on Scratchis kriipsujuku liikuma panemine. Raske on Pythonis ühe koolonivea leidmine suure koodi seest.

Sellel alal töötamine sõltub väga sellest, kelle jaoks ja millega sa töötad. 10-aastaste Scratchi programmide parandamine ei ole väga tasuv, vaheldusrikas ega huvitav. Aga näiteks EAs töötamine on tunduvalt tasuvam, erinevate projektidega töötamine vaheldusrikkam ning ka huvitavam.

Mina isiklikult ei ole väga tugevalt rõhunud veel programmeerimisele.
Programmeerijana töötamine tähendaks oma kodus mõnusalt olemist, aga ka näiteks tüütult pikalt oma töö tegemist, sõltuvalt tööandjast võib palk olla väga hea, aga ka vahel väga halb, selle ebaühtsus on halb külg.

Pildiotsingu complicated python code tulemus
https://www.economist.com/node/21663573/comments?page=1

reede, 18. oktoober 2019

Mängu idee

Mul on io mängu idee. Mäng oleks taimedest, sa alustaks mängu mõne valikuga, mis annaks sulle algamiseks starter taime, nagu pokemoni mängudes. Mängus sa pead kontrolli all hoidma oma vajadusi, mis oleksid päiksevalguse vajadused, vee vajadused ja toitainete vajadused.

   Taime saaksid sa alguses ainult lehtede ja õite juurest liigutada, et saada valgust, liigutad lehed taeva poole, aga seda ei saa sa lõpmatuseni teha, selles võimel oleks nii öelda energia, mis peab vahepeal puhkama ja tagasi tekkima, kui energia otsa saad ja sa endiselt üles vaatad, saad väikse karistuse, nagu näiteks, et su taim deaktiveerub mõneks sekundiks. Öösel ei saa sa valgust koguda, nii et pead päeval sellega tegelema.

   Vett saaksid sa kas maa seest, vihmaveest või mõlemast korraga, maa seest vee saamisel sa ei saaks enda taime liigutada.

   Toitaineid saad sa fotosünteesides, kasutades kogutud valgust, maa seest või mõlemast. Fotosünteesimine teeks sind mõneks ajaks liikumatuks ja kasutaks eluks vajalikku valgust, aga sellest saaksid sa ohtralt toitaineid.

   Kui piisavalt kaua elus oled, või kõik vajadused teatult täis saad, siis saad enda taime uuendada, saad näiteks enda taime rohkem liikuma panna, kauem elama panna, valguse kogumise kiirust kiiremaks teha, fotosünteesimiseks kuluvat aega vähendada jpm.

   Mängus oleks võimalik teiste taimedega toitainete, valguse ja vee pärast võistelda, neid oma suure taimega katta, et nad valgust ei saaks, taimede, kes ainult mullast oma toitaineid saavad, toidu eest ära süüa, putukaid nektariga ära osta ning ründama või kaitsma saata ja muud taolist. Ründamise jaoks oleks ka võimalik erinevaid uuendusi saada.

   Sul ei ole võimalik ühes elus kõiki uuendusi saada, mõned uuendused lukustavad teised valikust välja ja osade jaoks ei jätku arendamispunkte, et neid saada. Selle jaoks saab teatult maalt oma seemneid kuhugi saata või maha kukutada. Sinu seemnest hakkaks kasvama uus taim, aga osade võimetega ema/isataimest.

   Mängu pealehele läheks paar reklaami, adblocki mitte kasutamine annaks sulle väikse eelise mängu alguses, mis pärast midagi ei muuda ning hästi mängimise eest saaksid sa mängu raha, millega erinevaid välimusi endale osta saad. Mängu rahaga sa eeliseid osta ei saa, päris rahaga ka mitte.

   Sooviksin töötada programmeerijana.

reede, 20. september 2019

Lugu 2

Peale esimest informaatika tundi olen nii mõndagi teinud. Tegin endale mugavaks kätel seisu.
Harjutasin La Style kava, mis on tantsustiil, millega saavutasime eelmisel korral tantsuvõistluses Kuldne Karikas 1. koha.
Sain eile mängu GTA San Andreas käiva kampaaniaga tasuta.

                                                                       Autor: Jaan

reede, 13. september 2019

Informaatika tunni ülesanne - lugu

Laupäeval aitasin testida mängu Overstep. Testimis sessiooni pani end kirja 33 inimest, kohale tuli ainult 12 inimest.
  Meelde tuleb üks kindel mäng, kus vastaste seas oli kolm uut mängijat, meie tiimis oli kolm mänguga tuttavamat inimest. Võitsime 6 - 0 .